Berg en Dal

24/7 bereikbaar voor noodgevallen

Een goede tandhygiëne voor je viervoeter

Tandhygiëne

Net zoals bij mensen is voor honden en katten een goede tandhygiëne enorm belangrijk. Hiervoor hebben wij geïnvesteerd in een dentale unit. Maar wat zijn de mogelijkheden met dit toestel? Wat doet deze machine precies? Wij leggen het je uit.

Heeft je hond of kat een slechte adem? Dan kan dat te wijten zijn aan voedselresten die tussen de tanden blijft zitten. Maar ook tandplak, bacteriën en tandsteen kunnen zorgen voor een slecht adem. Tandsteen moet je bijvoorbeeld zo snel mogelijk laten verwijderen. Doe je dit niet, dan zal na een tijd ook het tandvlees worden aangetast. Dit is één van de redenen waarom tandhygiëne voor katten en honden enorm belangrijk is. Het verhelpen van deze problemen zorgt voor een gezonder leven voor je dieren. Het is dan ook belangrijk dat hoe ouder de dieren worden hoe noodzakelijker het is om een goed en mooi gebit te hebben. Hiervoor hebben wij geïnvesteerd in een dentale unit. Met deze unit kunnen wij alle huisvrienden opnieuw voorzien van een stralend en fris gebit. Maar wat doet dat precies? Wat zijn de mogelijkheden? Wij leggen het je uit.

Wat doet een dentale unit precies?

Voor de goede tandhygiëne van je viervoeter hebben we geïnvesteerd in een dentale unit, namelijk de iM3 GD Deluxe Dental. Deze heeft zowel voor je viervoeter als voor ons een aantal voordelen. Die zijn:

  • Voor ons is het grootste voordeel van dit toestel de functionaliteit. De iM3 GD Deluxe Dental voorziet ons namelijk van een langdurig werkgemak. Het onderstel is namelijk ni de hoogte verstelbaar. Daarnaast is het ook roestvrij en kan je de handstukken makkelijk koppelen of ontkoppelen. Dit toestel beschikt ook over een grote, maar stille luchtcompressor. Ook is er een handige spuit aanwezig die zorgt voor lucht water en nevel. Hiermee kan je heel gemakkelijk vuil uit de mond wegspoelen. De punt is ook afneembaar en kan je 360° draaien. Ook alle knoppen en schakelaars kunnen binnen een paar seconden gewijzigd worden. Dit zorgt ervoor dat we het gebit van je viervoeter snel kunnen reinigen.
  • Voor je trouwe viervoeter is het voordeel dat het een snelle procedure is tot een mooi en gezond gebit. Met de iM3 GD Deluxe Dental kunnen we snel in de tanden snijden en heeft je viervoeter niet langer last van zijn gebit.  

Tandhygiëne bij honden en katten

Tandproblemen bij honden en katten kan je voorkomen door regelmatig hun gebit te controleren. Maar ook hun tanden poetsen helpt voor een gezond gebit. Wat zijn nu de meest voorkomende tandproblemen bij honden en katten?

Oorzaken van tandproblemen bij honden

Honden kunnen dezelfde tandproblemen ontwikkelen als mensen. Zo kan je trouwe viervoeter te maken krijgen met gebroken tanden en wortels. Daarnaast kunnen ze ook last hebben van abcessen of geïnfecteerde tanden, cysten of tumoren in de mond en zelfs een gebroken kaak. Maar ook tandplak kan een boosdoener zijn.

Het is dus echt belangrijk om de tandproblemen zo vroeg mogelijk te detecteren. Controleer dus regelmatig hun tanden en leg minstens één keer paar jaar een afspraak vast bij de dierenarts. Zij kunnen dan het gebit controleren op vroegtijdige tekenen van tandproblemen.

Oorzaken van tandproblemen bij katten

Ook katten kunnen regelmatig last hebben van tandproblemen. Dit kan voorkomen door een aantal oorzaken, namelijk:

  • Een tandvleesontsteking. Die kan je herkennen doordat je kat een slechte adem heeft, tandvlees dat gemakkelijk bloedt, losse tanden, bruine aanslag op de tanden, rood tandvlees.
  • Een verdikking aan de kaak kan worden veroorzaakt door een tumor in de mondholte. 
  • Katten kunnen ook tandproblemen hebben doordat ze worden aangeraden of ergens af vallen. 
  • Tandplak of tandsteen

Ook voor katten is het aangeraden om het gebit regelmatig te controleren en een jaarlijkse controle vast te leggen bij je dierenarts. 

Kortom, twijfel niet langer en maak van de gezondheid van je viervoeter een prioriteit. Laat ze opnieuw zorgeloos door het leven gaan met een stralend en gezond gebit. Contacteer ons vandaag nog om de tandhygiëne van je hond of kat te bespreken en hoe we hierbij kunnen helpen.