Berg en Dal

24/7 bereikbaar voor noodgevallen

Tandhygiëne

Een goede tandhygiëne voor je viervoeter

Net zoals bij mensen is voor honden en katten een goede tandhygiëne enorm belangrijk. Hiervoor hebben wij geïnvesteerd in een dentale unit. Maar wat zijn de mogelijkheden met dit toestel? Wat doet deze machine precies? Wij leggen het je uit.

Schapen en geiten

Schapen en geiten in de tuin

Heb je nog een lapje grond over? Wil je het niet laten verwilderen? Heb je tijd om dagelijks voor dieren te zorgen? Dan zijn schapen en geiten in de tuin de ideale oplossing. Maar wat heb je hier nu allemaal voor nodig? Wij helpen je graag op weg.

Schapen en geiten zijn vriendelijke en leuke dieren, maar er komt wel wat bij kijken. Als je deze dieren wil houden, moet je je een aantal zaken afvragen:

Teken en vlooien bij honden en katten

De lente is in het land. Dit mooie weer zorgt ervoor dat de parasieten, zoals teken actief worden. Je moet je huisdier niet enkel controleren op teken, maar ook op vlooien. Dus controleer je huisdier regelmatig, want teken en vlooien komen vaak voor bij honden en katten.

Je hond of kat kan last hebben van vlooien en/of teken. Maar hoe kan je zien dat je trouwe viervoeter een parasiet heeft? Hoe kun je die verwijderen? Wij leggen uit hoe je je hond of kat kan verlossen van teken en/of vlooien. Laten we eerst beginnen bij teken.

Het coronavirus

Is het coronavirus gevaarlijk voor mijn huisdier?

Is jouw hond van slag omdat je thuis bent? Haalt je kat rare stoten uit? Ook huisdieren kunnen van slag zijn door de coronacrisis. Het is zowel voor jou als voor je huisdier een rare tijd. Maar kan je huisdier ook besmet raken met het coronavirus?

Hoe vaak moet mijn hond naar de dierenarts?

Hoe vaak moet mijn hond naar de dierenarts?

Je hond is je trouwste vriend. Maar daarnaast neemt hij ook een belangrijke plaats in in je leven. Maar hoe vaak moet je naar de dierenarts met je trouwe metgezel? Moet je enkel gaan als je hond ziek is? Wij leggen je even uit wanneer je het beste met je hond bij de dierenarts komt.

Castratie en sterilisatie bij katten

Nieuwe wetgeving rond castratie en sterilisatie bij katten

In België is het verplicht om je katten te laten castreren en steriliseren. Dat is vastgelegd in een nieuwe wet. Ook is het verplicht om je kat te laten chippen. Bij dierenartsenpraktijk Berg en Dal hechten we veel belang aan het castreren en steriliseren van katten.

Zomertips voor huisdieren

Zomertips voor huisdieren

Nu de zomer lijkt aangebroken en de temperaturen oplopen, is het ook belangrijk om je huisdieren extra aandacht te geven. Zij kunnen namelijk minder goed tegen de warmte en lopen dan ook de kans op oververhitting. Wij geven alvast enkele tips mee om je huisdier extra te beschermen tegen de hogere temperaturen, zodat ze zonder problemen de zomer doorkomen.

uiergezondheid, preventie mastitis

Tips om mastitis te voorkomen

Bij melkvee is mastitis een vaak voorkomende ziekte met een aanzienlijke economische impact. Het resulteert in een vermindering van de melkproductie en in een verandering van de melksamenstelling. Ook het aantal somatische cellen in de melk stijgt. Door het celgetal op regelmatige basis te controleren en op te volgen, worden heel wat problemen rond uiergezondheid en mastitis tijdig opgespoord en voorkomen.