Berg en Dal

24/7 bereikbaar voor noodgevallen

Castratie en sterilisatie bij katten

Nieuwe wetgeving rond castratie en sterilisatie bij katten

In België is het verplicht om je katten te laten castreren en steriliseren. Dat is vastgelegd in een nieuwe wet. Ook is het verplicht om je kat te laten chippen. Bij dierenartsenpraktijk Berg en Dal hechten we veel belang aan het castreren en steriliseren van katten.

Zomertips voor huisdieren

Zomertips voor huisdieren

Nu de zomer lijkt aangebroken en de temperaturen oplopen, is het ook belangrijk om je huisdieren extra aandacht te geven. Zij kunnen namelijk minder goed tegen de warmte en lopen dan ook de kans op oververhitting. Wij geven alvast enkele tips mee om je huisdier extra te beschermen tegen de hogere temperaturen, zodat ze zonder problemen de zomer doorkomen.

uiergezondheid, preventie mastitis

Tips om mastitis te voorkomen

Bij melkvee is mastitis een vaak voorkomende ziekte met een aanzienlijke economische impact. Het resulteert in een vermindering van de melkproductie en in een verandering van de melksamenstelling. Ook het aantal somatische cellen in de melk stijgt. Door het celgetal op regelmatige basis te controleren en op te volgen, worden heel wat problemen rond uiergezondheid en mastitis tijdig opgespoord en voorkomen.