Berg en Dal

24/7 bereikbaar voor noodgevallen

Rundveedierenarts: Diergezondheidszorg om het rendement bij rundvee te verhogen

dierenarts - veearts rundvee

Dierenartsenpraktijk Berg en Dal is er zich bewust van dat het verzorgen van jouw rundveebedrijf zowel lonend als uitdagend kan zijn. Onze service voor veehouders is kwalitatief, klantgericht en wetenschappelijk onderbouwd. Die bestaat uit het onderzoeken en het behandelen van zieke dieren, operaties, kalvingen, bedrijfsbegeleiding en -advisering. We voeren ook bepaalde functionele chirurgische ingrepen uit, zoals het onthoornen van kalveren, en indien nodig van volwassen dieren.

Het rendement van jouw rundveebedrijf hangt af van een gezonde, hoogproductieve veestapel. Onze dierenartsen werken samen met jou om je productiedoelen na te streven.

 

Meest voorkomende behandelingen voor rundvee

Vruchtbaarheid

Melkkoeien kunnen pas melk geven nadat ze gekalfd zijn. Dus elke koe, elk jaar een kalf is het streven, want vers gekalfde koeien produceren het meeste melk en doen dat ook op de meest economische manier. Het nastreven van deze doelen is een dienst die wij aanbieden.

Uiergezondheid

Het voorkomen van mastitis of uierontsteking is een belangrijk aandachtspunt voor de melkveehouderij. Wij zijn erkend Keno™-M adviseur en beschikken over een uitgebreide en up-to-date kennis rond uiergezondheid en melkkwaliteit.

Kalveren (Jongvee-opfok)

Onze dierenartsen zorgen voor de gezondheid van jouw kalveren. De kalveren zijn de genetisch, meest waardevolle dieren op jouw bedrijf en betekenen ook de toekomst van jouw bedrijf. Preventie van ziektes en optimaliseren van de jongvee-opfok is één van de diensten die we aanbieden.

Vaccinatie

Het opmaken van een efficiënt vaccinatieschema, dat voldoet aan de behoeften van jouw bedrijf, voorkomt hoge curatieve kosten en grote verliezen door ziekten en bevordert het behalen van een hoge gezondheidsstatus. Antibiotica-gebruik moet ook omlaag en daar is vaccinatie een middel voor.

Chirurgie

Voor de meest voorkomende chirurgische ingrepen zoals keizersnedes, lebmaagverplaatsingen, navelbreuken en tylomen verwijderen is jouw rundvee bij ons in goede handen. Ook kalveren met congenitale articulaire rigiditeit ("kromme pootjes") en necrobacillose (dyphterie) kunnen we opereren.

Ziekten

Door de intensivering van de rundveehouderij neemt de kans op infecties toe. De meest voorkomende ziekten bij rundvee zijn maagdarmaandoeningen, luchtwegaandoeningen, uierontstekingen, stofwisselingsproblemen en parasieten. Wij bieden een uitgebreid onderzoek en de juiste behandeling voor jouw rundvee.