Berg en Dal

24/7 bereikbaar voor noodgevallen

Euthanasie voor honden

Euthanasie voor honden

De beslissing om je hond te laten inslapen is een moeilijke beslissing. Soms is dit omdat er sprake is van ouderdom, maar soms is dit ook veel te vroeg omdat er sprake is van een ernstige ziekte. We weten dat de band met je geliefde huisdier zeer speciaal is. We begrijpen en hopen jou te helpen door deze moeilijke tijd. Dierenartsenpraktijk Berg & dal biedt euthanasie voor huisdieren met zware of terminale ziekte of andere moeilijke omstandigheden. Tijdens het euthanasieproces, als je dat wenst, kan je bij je huisdier in een rustige, privé kamer zijn. Jij en jouw hond worden met respect en compassie behandeld op elke stap van de weg.

Het euthanasie proces

Je hond wordt eerst in slaap gebracht met een injectie in de bilspier. Dit is een narcosemiddel dat ook gebruikt wordt als een hond bijvoorbeeld geopereerd gaat worden. Deze prik is het enige wat je hond als vervelend kan ervaren. Na deze injectie zal je hond binnen 10 minuten in een diepe slaap vallen, waarna je hond geen bewustzijn meer heeft. Als je hond verdoofd is krijgt hij of zij een euthanasiespuitje. Dit legt het hart stil. Je hond is dan verdoofd en zal er dus ook niets van merken.
Als eigenaar kun je altijd kiezen om aanwezig te zijn of niet. Je kan aanwezig blijven bij de eerste fase, bij beide fases of helemaal niet. Dit hangt af van persoon tot persoon. Wij respecteren de verlangens van ieder persoon. Dit is immers een zeer emotioneel moment.

Na euthanasie

Wanneer je huisidier is overleden bestaan er verschillende mogelijkheden om je hond een rustplaats te geven. Je kan kiezen om je dier te begraven, thuis of op een dierenbegraafplaats. Ook kan je kiezen voor crematie bij een dierencrematorium, dit kan individueel of met een groep. Voor meer informatie kan je contact met ons opnemen.