Berg en Dal

24/7 bereikbaar voor noodgevallen

Dierenarts voor konijnen

Dierenarts voor konijnen

Als goede dierenarts voor konijnen letten wij heel sterk op de typische eigenschappen van een konijn. Een dierenarts kan nog zo goed zijn voor je hond of voor je kat, een konijn vereist een heel andere aanpak. Een konijn is geen kat, geen hond en niet zomaar een knaagdier.

Konijnen reageren op bepaalde geneesmiddelen heel anders dan een hond of kat. Een konijn kan juist zieker worden van een medicijn dat een gunstige invloed heeft op een hond of kat. Als dierenarts is het heel belangrijk om dit te weten. Het stellen van de juiste diagnose en het toedienen van de juiste medicatie is heel belangrijk voor het welzijn van jouw konijn.

Bij dierenartsenpraktijk Berg en Dal hebben onze dierenartsen een gespecialiseerde opleiding achter de rug zodat wij een correcte diagnose kunnen stellen en jouw konijn op een correcte manier kunnen behandelen en de juiste medicijnen toedienen.

Wij scholen ons ook regelmatig bij zodat wij de nieuwste ontwikkelingen volgen op het gebied van behandelingswijzen van ziekten bij konijnen.
 

Meest voorkomende behandelingen voor konijnen

medische controle voor puppies

Medisch onderzoek

Onze dierenartsen raden aan dat konijnen eenmaal per jaar een grondig medisch onderzoek ondergaan totdat ze de 'middelbare leeftijd' bereiken. Oudere konijnen zouden we vaker moeten zien.

Tandheelkunde

Jaarlijkse tot zesmaandelijkse tandheelkundige controle door onze dierenarts, plus een gezond, hoogvezelig dieet zijn twee belangrijke factoren om de tanden van je konijn in goede staat te houden.

Vaccinaties

Niet-gevaccineerde konijnen lopen risico's op enkele zeer verontrustende ziekten, ook als je je konijn binnen houdt.

Blaasproblemen

Konijnen zijn gevoelig aan problemen met de blaas en urinewegen. Ze kunnen zich op elke leeftijd bij elk konijn ontwikkelen. Symptomen van de ziekte van de urinewegen kunnen zeer ernstig zijn.